OM OSS

Sajten Fornguiden
Det finns tusentals fornminnen och historiska sevärdheter runt om i världen. Vill man besöka dem måste man oftast köpa hela böcker – eller också finns det ingen information alls.
Här på Fornguiden.se kommer du att kunna ladda ner gratis resguider till många av världens – och Sveriges – mest sevärda platser för dig som är intresserad av historia.
.
Drivs från västkusten
Sajten Fornguiden.se drivs av företaget Virvelvind Förlag som ägs av arkeologen och journalisten Mikael Jägerbrand.
Verksamheten drivs från ett kontor i Lysekil i Bohuslän. Det här är ett av Sveriges mest fornlämningstäta områden och har framför allt en stor mängd hällristningar. Bli därför inte förvånad om det kommer att dyka upp mycket guider till olika hällristningslokaler.
.
Vårt urval
Vid urvalet av vilka fornguider vi publicerar utgår vi från helt subjektiva kriterier. Vi publicerar helt enkelt resguider till de platser som vi tycker är intressanta.
Det gör att vi ena veckan kommer att publicera guider om svenska gravfält och den andra om romerska ruiner vid Medelhavet. Ett besök på Fornguiden.se kommer därför alltid att vara spännande.
.
Guiderna
Alla våra guider har samma storlek och är gjorda i A4-format (210 mm x 297 mm). Alla resguiderna består dessutom av två sidor, på framsidan finns alltid en kort beskrivning av varför platsen är viktig. På baksidan finns det mer detaljerad information och eventuella kartor eller planritningar.
Varje fornguide är gjord för att vara lätt att läsa samtidigt som den är gjord för att vara praktisk, därför finns det alltid information om färdbeskrivning, eventuella öppettider och kartor.
Fornguiderna innehåller också alltid en historik över de viktigaste händelserna som platsen har genomgått.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar